Saturday, January 29, 2011

NetKL Network : Live Chat Transcript

I'm surprised to receive an email from NetKL regarding the detailed live chat transcript. Ha ha ha luckily I didn't use any bad words or talking nonsense with the guy called 'Hafiz' - I'm not sure whether he's really Hafiz or it's just the nick name representing the company. The real person chatting with me could be any Joe, Ali, Samy, Chong or even Siti :). I was really sleepy at that time but being me, I was so anxious to settle the transfer thing from sayyasuka.blogspot to sayyasuka.com. Anyway, below chatting could be used as a guide for those who may need it later and most of all, for my record. Oh yeah..of course I know most of you are more IT savvy than me - in that case just read it for fun :) To NetKL and 'Hafiz' thanks again!!! RM3.00 is cheaper than a nasi lemak with ayam goreng he he he
********************************************************************************
NetKL Network : Live Chat Chat Transcript
Date: Wed, 26 Jan 2011 01:03:30 +0800
-------------------------------------------------------------
Name: Ina
Email: arbainah.razali@gmail.com
Chat Reference Number: 14141
-------------------------------------------------------------
| 26.01.2011 00:51:00 | Hafiz: Hi Ina, my name is Hafiz, how may I help you? Boleh saya bantu anda?
| 26.01.2011 00:51:05 | Ina: hi good morning
| 26.01.2011 00:51:25 | Hafiz: hi, good morning, Ina :)
| 26.01.2011 00:52:28 | Ina: hafiz, akak baru beli domain tapi camne nak transfer from blogspot to new domain?
| 26.01.2011 00:52:48 | Ina: kena baya rm3? how to pay?
| 26.01.2011 00:52:59 | Hafiz: apa nama domain .com baru akak tu ya?
| 26.01.2011 00:53:15 | Ina: sayyasuka.com
| 26.01.2011 00:53:23 | Hafiz: ok...dan apa alamat/URL blogspot akak pula?
| 26.01.2011 00:53:45 | Ina: sayyasuka.blogspot.com
| 26.01.2011 00:53:56 | Hafiz: ok..sebtnar ya
| 26.01.2011 00:54:12 | Ina: thanks thanks
| 26.01.2011 00:54:42 | Hafiz: ya, akak dah beli domain sayyasuka.com tu dari kami sebelum ni...
| 26.01.2011 00:55:01 | Hafiz: dan skrg...akak nak ambil servis RM3 tu, supaya kami boleh tolong buatkan setting2 tu ya?
| 26.01.2011 00:55:04 | Ina: ye ye baru bayar mlm tadi
| 26.01.2011 00:55:35 | Ina: ok no problem..kat mana nak klik nak amek servis tu? saya cari x jumpa
| 26.01.2011 00:56:11 | Hafiz: tak perlu buat Order...  akak boleh buat bayaran RM3 tu kat akaun bank kami
| 26.01.2011 00:56:15 | Hafiz: dan
| 26.01.2011 00:56:33 | Hafiz: berikan kami username & password Admin blogspot akak u
| 26.01.2011 00:56:33 | Ina: oh ok
| 26.01.2011 00:56:47 | Hafiz: kami boleh buatkan terus
| 26.01.2011 00:56:48 | Hafiz: :)
| 26.01.2011 00:57:06 | Ina: saya kena bayar dulu kan?
| 26.01.2011 00:57:22 | Hafiz: ya
| 26.01.2011 00:57:24 | Hafiz: selepas bayar RM3 tu, sila maklumkan kami kat sini (LiveChat), atau, email kami kat sales@netkl.com
| 26.01.2011 00:57:44 | Ina: ok ok
| 26.01.2011 00:57:52 | Hafiz: berikan username & password Admin blogpsot akak sekali :)
| 26.01.2011 00:57:55 | Hafiz: ok..
| 26.01.2011 00:57:58 | Hafiz: saya tunggu
| 26.01.2011 00:58:16 | Ina: kejap kejap
| 26.01.2011 00:58:33 | Hafiz: ok
| 26.01.2011 00:59:36 | Ina: satu soalan..once akk dah ada domain.com tu boleh tak continue buat entry di blogspot cam besa dan terus di publish di domain.com tu?
| 26.01.2011 01:00:09 | Hafiz: ya, betul
| 26.01.2011 01:00:17 | Hafiz: edit/update blog tu mcm biasa
| 26.01.2011 01:00:22 | Hafiz: bezanya skrg...
| 26.01.2011 01:00:24 | Ina: ok
| 26.01.2011 01:00:27 | Hafiz: alamat tu dah jadi .com dah
| 26.01.2011 01:00:31 | Hafiz: bukan blogspo lagi :)
| 26.01.2011 01:00:43 | Ina: kasi nombor akaun jap
| 26.01.2011 01:00:59 | Hafiz: http://www.netkl.com/payment.html
| 26.01.2011 01:01:08 | Hafiz:  MaybankAccount Name: NetKL NetworkAccount Number: 564409002675Email: EON BankAccount Name: NetKL NetworkAccount Number: 0058100032889Email:

Chatting resumed after I accidentally closed the chatting bar


Date: Wed, 26 Jan 2011 01:27:25 +0800
-------------------------------------------------------------
Name: Ina
Email: arbainah.razali@gmail.com

Chat Reference Number: 14144
-------------------------------------------------------------
| 26.01.2011 01:13:08 | Hafiz: Hi Ina, my name is Hafiz, how may I help you? Boleh saya bantu anda?
| 26.01.2011 01:13:11 | Ina: Hafiz please
| 26.01.2011 01:13:23 | Hafiz: ya, Ina
| 26.01.2011 01:13:45 | Ina: ter close tadi
| 26.01.2011 01:14:00 | Ina: tunggu jap
| 26.01.2011 01:14:07 | Hafiz: i see :)
| 26.01.2011 01:14:12 | Hafiz: ok
| 26.01.2011 01:17:13 | Ina: username - arbainah.razali@gmail.com
| 26.01.2011 01:17:24 | Ina: password - xxxxxx
| 26.01.2011 01:17:32 | Hafiz: ok...sebantar ya
| 26.01.2011 01:18:15 | Ina: thanks ye..you're very helpful
| 26.01.2011 01:18:42 | Hafiz: sama2, Ina...kindly hold on ya
| 26.01.2011 01:20:10 | Ina: no problem. by the way, can ppl in China view my new domain? because blogspot is blocked there
| 26.01.2011 01:21:59 | Hafiz: not too sure....bcos the content is still hosted with blogspot, so, if Google block your blog previously, most probably, eventhough you've changed into .com, it's still the same :)
| 26.01.2011 01:22:19 | Hafiz: unless, if you transfer your blog to our paid hosting :)
| 26.01.2011 01:22:26 | Hafiz: surely no problem :)
| 26.01.2011 01:23:35 | Hafiz: BTW,
| 26.01.2011 01:23:41 | Hafiz: Kami telah pun pointkan domain anda ke blogspot anda. Namun, ia masih perlukan masa (dari 2-3 jam) utk domain tersebut berfungsi dgn baik dgn blogspot anda. Dalam tempoh 2-3 jam ni, domain anda masih belum stabil (dipanggil DNS propagation). Maka, domain ini kadang2 boleh dibuka, dan kadang2 tidak boleh. Ada PC yg boleh buka, dan ada PC yg tidak boleh. Oleh itu, anda boleh check blog anda dari masa ke semasa. Selepas stabil nanti, baru lah anda boleh edit/update blog anda seperti biasa.
| 26.01.2011 01:24:33 | Ina: thanks..okay let me check. yes i'm thinking to use your hosting but if i do, can i still use blogspot? i'm quite familiar with the editing already
| 26.01.2011 01:25:00 | Hafiz: that may be an issue :) hehehe
| 26.01.2011 01:25:22 | Hafiz: bcos
| 26.01.2011 01:25:31 | Hafiz: ourhosting uses WordPress format
| 26.01.2011 01:25:35 | Hafiz: not blogger format anymore
| 26.01.2011 01:25:46 | Ina: i see..okay no problem..surely i can learn using your hosting if i may end up    buying it
| 26.01.2011 01:25:49 | Hafiz: unless, if you have the will & time to learn using WordPRess
| 26.01.2011 01:25:55 | Hafiz: yeah...
| 26.01.2011 01:26:12 | Hafiz: no problem.. we are always here, if you are ready one day :)
| 26.01.2011 01:26:21 | Ina: okay thanks so much and have a good day:)
| 26.01.2011 01:26:27 | Ina: bye bye
| 26.01.2011 01:26:32 | Hafiz: till then... we wish you happy blogging, kak :)
| 26.01.2011 01:26:36 | Hafiz: see u
| 26.01.2011 01:26:39 | Hafiz: bye2 :)
| 26.01.2011 01:27:06 | Ina: ha ha ha..thanks thanks

Thank you NetKl especially to 'Hafiz'


SAYASUKA

1 comment:

  1. Netkl adalah syarikat domain terbaik di m'sia.Syarikat domain terbaik di dunia adalah Justhost & Hostgator:Dengan unlimited bandwidth dan segalanya unlimited.tetapi anda kena berurusan dalam bahasa inggeris.: http://www.justhost.com/track/farish
    http://secure.hostgator.com/~affiliat/cgi-bin/affiliates/clickthru.cgi?id=aidil

    ReplyDelete